Welkom

Hallo, wat leuk dat je even een kijkje komt nemen op mijn website.


Wie is Wendy

Mijn naam is Wendy Kerkhof. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als administrateur in de geestelijke gezondheidszorg. En in mijn vrije tijd ben ik bijna dagelijks bezig met dansen.

Dansen is mijn passie!! Het dansen loopt dan ook als een rode draad door mijn leven.

Wendy Kerkhof

Mijn verhaal

Ik ben op 8 jarige leeftijd begonnen met stijldansen. Tot mijn 14e jaar heb ik diverse stijldans cursussen gevolgd van beginners tot goud. Eerst bij de jeugd en later bij de volwassenen.

Behaalde stijldans certificaten
beginners tm goud 1989-1995

Daarna ben ik een jaar of 10 gestopt met stijldansen en rond mijn 24e weer opnieuw begonnen. Tot mijn 26e jaar in Eindhoven gedanst en daarna nog een jaar bij een andere dansschool in Geldrop. Helaas wederom moeten stoppen, omdat mijn toenmalige danspartner een andere hobby had gevonden.


In 10 jaar tijd veel veranderd

Een jaar of 10 geleden kwam ik bij Danscentrum Cultura in Eindhoven terecht en daar ontdekte ik Zumba. Ik vond het meteen geweldig!!

Ik zat toen niet lekker in mijn vel. Ik begon met de zumba lessen, heel verlegen, achteraan in de hoek op de dansvloer. Eigenlijk stond ik het liefst niet eens op de dansvloer maar erachter, want ik schaamde me voor mijn toenmalige gewicht van 102 kilo.

Een van de weinige foto’s 2012, mijn gewicht 102 kilo

Ik kon zeker niet alle bewegingen meedoen tijdens de les in verband met de belasting van mijn knieën. Toch was ik ontzettend fanatiek al zeg ik het zelf. Er waren weken bij dat ik 5 uur Zumba in de week volgde.

Hoe beter ik de dansjes kende, hoe verder ik vooraan durfde te gaan staan. Langzaamaan gingen de kilo’s en centimeters eraf. In eerste instantie door het vele dansen en later nog meer, in combinatie met een ander voedingspatroon via de Weight Watchers.

Mijn zelfvertrouwen groeide per dag.


Assisteren bij stijldanslessen

Na 1,5 jaar Zumba lessen te hebben gevolgd, was ik inmiddels ook weer gaan stijldansen. Ik heb toen mijn stoute schoenen aangetrokken en heb gevraagd aan de dansleraar of ik mocht assisteren bij de clublessen. Er was een stijldanscursus waarbij de dansleraar geen assistente had. Dat leek mij zo vervelend voor die groep. Ik had zelf alleen totaal geen ervaring als assistente, maar tot mijn grote verbazing wilde de dansleraar dat wel proberen. IK….??, die tot 1,5 jaar eerder nog niet eens op de dansvloer durfde te staan. Er ging een wereld voor mij open en vanaf die tijd heb ik zo ontzettend veel geleerd over (stijl)dansen. Ik heb een aantal jaar terug zelfs demonstraties en een aantal wedstrijden gedanst. Wie had dat ooit gedacht!!

Wendy Kerkhof en Wil Engelen, demo kerstbal Danscentrum Cultura 2015

Diverse prijzen gewonnen tijdens BRADO stijldanswedstrijden 2013-2015.

Inmiddels assisteer ik alweer met stijldansen vanaf begin 2013 met heel veel liefde en plezier. Voorheen bij Danscentrum Cultura en vanaf 1 februari 2020 bij Dansstudio van Tuijl in Nijnsel.


Zelf les gaan geven

Halverwege 2014 stopte 1 van mijn toenmalige Zumba instructeurs met lesgeven en er was niemand die deze les over kon nemen. Toen kwam de vraag, waarom ga je geen cursus volgen om zelf instructeur te worden? En omdat ik niet wilde stoppen met hetgeen ik zo graag deed, heb ik het advies opgevolgd. Ik ben op cursus gegaan. Heb heel veel steun gekregen vanuit de dansschool en ben daarna zelf les gaan geven, eerst Zumba en later DancePower.

DancePower les zalencentrum de Beckart in
Nijnsel – Harry Vulders zaal december 2017

Dankbaar

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik de afgelopen 10 jaar mensen op mijn pad ben tegengekomen die mij hebben laten groeien. En ik hoop dat ik nu zelf iets kan betekenen voor andere mensen die mijn DancePower lessen volgen, door het enthousiasme waarmee ik mijn DancePowerlessen nog steeds ieder seizoen met heel veel liefde en plezier geef.


Nieuw avontuur

Begin 2020 besloot ik weer een nieuw avontuur aan te gaan. Danscentrum Cultura stopte begin 2020. En vanaf 1 januari 2020 heb ik mijn eigen bedrijf opgezet “Welldance”.


Waarom de naam “Welldance”

Waarom de naam Welldance? Ik wilde de naam DancePower behouden voor mijn lessen, maar zo wilde ik mijn bedrijf niet noemen. Ik wilde een nieuwe start. Dan volgt de vraag hoe ga je je bedrijf noemen?

Liefst een Engelse naam, iets met “WEL” blijven dansen. “WELL” van je goed voelen door te dansen, dus 1 + 1 is 2, oftewel het werd Welldance.

In het logo hieronder staat de letter “W” voor “Welldance” (en natuurlijk de eerste letter van mijn naam Wendy) en DancePower spreekt voor zich. De kleuren zijn alle kleuren van de regenboog, omdat ik graag wil dat iedereen zich welkom voelt in mijn lessen.


En toen was er Corona ……..

Na 8 weken les te hebben gegeven, vanuit mijn nieuwe bedrijf, was er ineens Corona. Dat betekende voor mij even geen dansen, geen DancePower, niet assisteren en niet trainen…

Maar door de inzet van een 2-tal zumba instructeurs werden er van half mei 2020 tot 1 juli 2020, 2x per week gratis zumba lessen gegeven in Eindhoven. Natuurlijk buiten, op 1,5 meter afstand en met hulp van controleurs (met gekleurde hesjes), voor controle op naleving van de corona maatregelen.

Ook ik was welkom bij de gratis buitenlessen met mijn DancePower leerlingen. Ik deed zelf ook een aantal keer een paar DancePower nummers. Was super leuk (en spannend) voor een groep van 40 – 60 mensen. Maar wat een energieboost krijg je daar weer van!! Allemaal enthousiaste mensen, die weer wilden dansen na al die weken binnen te hebben gezeten.

DancePower door Wendy Kerkhof tijdens de door anderen georganiseerde gratis buitenlessen in Eindhoven mei 2020.
DancePower door Wendy Kerkhof tijdens de door anderen georganiseerde gratis buitenlessen in Eindhoven mei 2020.
DancePower door Wendy Kerkhof tijdens de door anderen georganiseerde gratis buitenlessen in Eindhoven mei 2020.

Herstarten na de 1e lockdown

Vanaf 1 september 2020 werden er nieuwe DancePower gepland. Ik ging gewoon verder waar ik mee bezig was, met in achtneming van de huidige corona maatregelen.

Helaas kon en mocht ik het najaarsseizoen 2020 niet afmaken en ging Nederland vanaf 15 december 2020 in de 2e lockdown.

Nederland in 2e lockdown

Niet dansen was geen optie, dus ik heb er alles aan gedaan om het mogelijk te maken om vanuit thuis les te gaan geven via MS Teams. Ja, ik ging online! Iets waar ik nooit van had gedacht dat ik dat zou gaan doen. Was echt niet mijn ding, maar het was “online” dansen of “niet” dansen. Een groep leerlingen heeft van december 2020 t/m juni 2021 1 of 2x per week gratis online DancePower lessen kunnen volgen. Ik ben super blij, dat ik op die manier voor sommige toch een lichtpuntje kon zijn tijdens de 2e lockdown.

Helaas bleef ook een 3e lockdown ons niet bespaart

Ook bij de 3e lockdown hebben we er ons doorheen geslagen, online dansend met handicaps zoals te klein beeld/haperend beeld, maar alles beter dan niet dansen. Gelukkig duurde deze 3e lockdown niet zo lang en zijn de maatregelen inmiddels opgeheven 😉

DancePower najaarsseizoen 2022

Groepsfoto DancePower leerlingen zaterdag in ‘t Trefpunt in Eindhoven

DancePower voorjaarsseizoen 2023

Najaarsseizoen 2023 start vanaf zaterdag 26 augustus 2023

Vanaf zaterdag 26 augustus 2023 start het nieuwe DancePower najaarsseizoen 2023, lestijd 10:00-11:00, locatie ‘t trefpunt in Eindhoven. En op dinsdag starten de DancePower lessen vanaf 29 augustus 2023 lestijd 19:00-20:00, locatie de Beckart in Nijnsel. Inschrijven is vanaf nu mogelijk via de website Inschrijven DancePower najaar 2023. Gratis proefles en tussentijds instromen is altijd mogelijk.

Voor meer info zie Home

Voor actuele lesdata zie lesdata op dinsdag of lesdata op zaterdag.