Welkom

Hallo, wat leuk dat je even een kijkje komt nemen op mijn website.


Wie is Wendy

Mijn naam is Wendy Kerkhof. In het dagelijks leven ben ik fulltime werkzaam als administrateur in de geestelijke gezondheidszorg. En in mijn vrije tijd ben ik bijna dagelijks bezig met dansen.

Dansen is mijn passie!! Het dansen loopt dan ook als een rode draad door mijn leven.

Meer over mij

Mijn verhaal

Ik ben op 8 jarige leeftijd begonnen met stijldansen. Tot mijn 14e jaar heb ik diverse stijldans cursussen gevolgd van beginners tot goud. Eerst bij de jeugd en later bij de volwassenen.

Daarna ben ik een jaar of 10 gestopt met stijldansen en rond mijn 24e weer opnieuw begonnen. Tot mijn 26e jaar in Eindhoven gedanst en daarna nog een jaar bij een andere dansschool in Geldrop. Helaas wederom moeten stoppen, omdat mijn toenmalige danspartner een andere hobby had gevonden.


In 10 jaar tijd veel veranderd

Een jaar of 10 geleden kwam ik bij Danscentrum Cultura in Eindhoven terecht en daar ontdekte ik Zumba. Ik vond het meteen geweldig!!

Ik zat toen niet lekker in mijn vel. Ik begon met de zumba lessen, heel verlegen, achteraan in de hoek op de dansvloer. Eigenlijk stond ik het liefst niet eens op de dansvloer maar erachter, want ik schaamde me voor mijn toenmalige gewicht van 102 kilo. Ik kon zeker niet alle bewegingen meedoen tijdens de les in verband met de belasting van mijn knieën. Toch was ik ontzettend fanatiek al zeg ik het zelf. Er waren weken bij dat ik 5 uur Zumba in de week volgde.

Hoe beter ik de dansjes kende, hoe verder ik vooraan durfde te gaan staan. Langzaamaan gingen de kilo’s en centimeters eraf. In eerste instantie door het vele dansen en later nog meer door de combinatie met een ander voedingspatroon via de WeightWatchers.

Mijn zelfvertrouwen groeide per dag.


Assisteren bij stijldanslessen

Na 1,5 jaar Zumba lessen te hebben gevolgd, was ik inmiddels ook weer gaan stijldansen. Ik heb toen mijn stoute schoenen aangetrokken en heb gevraagd aan de dansleraar of ik mocht assisteren bij de clublessen. Er was een stijldanscursus waarbij de dansleraar geen assistente had en dat leek mij voor die groep zo vervelend. Ik had alleen totaal geen ervaring als assistente, maar tot mijn grote verbazing wilde de dansleraar dat wel proberen. IK….??, die tot 1,5 jaar eerder nog niet eens op de dansvloer durfde te staan. Er ging een wereld voor mij open en vanaf die tijd heb ik zo ontzettend veel geleerd over (stijl)dansen. Ik heb een aantal jaar terug zelfs demonstraties en een aantal wedstrijden gedanst. Wie had dat ooit gedacht!!

Inmiddels assisteer ik alweer 7,5 jaar met heel veel liefde en plezier. Voorheen bij Danscentrum Cultura en vanaf 1 februari 2020 bij Dansstudio van Tuijl.


Zelf les gaan geven

Ongeveer 6,5 jaar geleden stopte 1 van mijn toenmalige Zumba instructeurs met lesgeven en er was niemand die deze les over kon nemen. Toen kwam de vraag, waarom ga je geen cursus volgen om zelf instructeur te worden? En omdat ik niet wilde stoppen met hetgeen ik zo graag deed, heb ik het advies opgevolgd. Ik ben op cursus gegaan. Heb heel veel steun gekregen vanuit de dansschool en ben daarna zelf les gaan geven, eerst Zumba en later DancePower.


Dankbaar

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik de afgelopen 10 jaar mensen op mijn pad ben tegengekomen die mij hebben laten groeien. En ik hoop dat ik nu zelf iets kan betekenen voor andere mensen die mijn DancePower lessen volgen, door het enthousiasme waarmee ik mijn DancePowerlessen nog steeds ieder seizoen met heel veel liefde en plezier geef.

Nieuw avontuur

Begin 2020 besloot ik weer een nieuw avontuur aan te gaan. Danscentrum Cultura stopte begin 2020. En vanaf 1 januari 2020 heb ik mijn eigen bedrijf opgezet “Welldance”.


Waarom de naam “Welldance”

Waarom de naam Welldance? Ik wilde de naam DancePower behouden voor mijn lessen, maar zo wilde ik mijn bedrijf niet noemen. Ik wilde een nieuwe start. Dan volgt de vraag hoe wil je je bedrijf noemen? Ik dacht het liefst engels, aangezien “DancePower” ook engels is. Dus eigenlijk heel simpel, toen Danscentrum Cultura aangaf begin 2020 te willen stoppen, wilde ik nog WEL blijven DANSEN, dus met een beetje fantasie, is het een gedeeltelijke vertaling geworden naar het engels, oftewel “Wel(l)dance”. Waarbij de eerste twee letters ook nog van mijn voornaam zijn. Waarom dan Well met 2x de letter “l” ? Sowieso, omdat “Wel” in het engels geen woord is 😉 en daarnaast heeft dansen een positieve uitwerking op mensen en daar voelen ze zich GOED bij en “goed” in het engels vertaald is dat “Well”. Zo is de naam voor mijn bedrijf “Welldance” ontstaan.

In het logo hieronder staat de letter “W” voor “Welldance” (en natuurlijk de eerste letter van mijn naam Wendy) en DancePower spreekt voor zich. De kleuren zijn alle kleuren van de regenboog, omdat ik graag wil dat iedereen zich welkom voelt in mijn lessen.

En toen was er Corona ……..

Na 8 weken les te hebben gegeven, vanuit mijn nieuwe bedrijf, was er ineens Corona. Dat betekende voor mij even geen dansen, geen DancePower/assisteren/trainen…

Maar door de inzet van een 2-tal zumba instructeurs werden er van half mei 2020 tot 1 juli 2020, 2x per week gratis zumbalessen gegeven in Eindhoven. Natuurlijk buiten, op 1,5 meter afstand en met hulp van mensen met gekleurde hesjes, voor controle op naleving van de corona maatregelen.

Ook ik was welkom bij de gratis zumba lessen met mijn DancePower leerlingen. Ik deed zelf ook een aantal keer een paar DancePower nummers. Was super leuk (en spannend) voor een groep van 40 – 60 mensen. Maar wat een energieboost krijg je daar weer van. Allemaal enthousiaste mensen die weer wilde dansen na al die weken binnen te hebben gezeten.

Foto: tijdens gratis buitenles in Eindhoven

Hoe verder

Vanaf 1 september 2020 zijn er nieuwe DancePower lessen gepland. Ik ga gewoon verder waar ik mee bezig was, met in achtneming van de huidige corona maatregelen natuurlijk. Kijk bij lesdata op dinsdag of lesdata op zaterdag voor de actuele lesdata.

Let’s dance!!